logo

Akne

Akne so značilne za obdobje pubertete, vendar niso le bolezen mladostnikov.

Neredko jih imajo tudi odrasli ljudje. Pojavijo se na predelih obraza, na katerih je veliko žlez lojnic: lica, nos, čelo in brada. Nastanejo zaradi pretiranega poroženevanja izvodila dlačnega mešička, zaradi česar se le-ta zamaši, k bolezni pa pripomore tudi povečano izločanje loja in bakterija Cutibacterium acnes, ki živi v dlačnem mešičku.

Za akne so značilni ogrci in rdeče vnetne bunčice, ki so lahko izpolnjene z gnojno vsebino (mozolji). Lahko zapuščajo trajne brazgotine. Za zdravljenje blagih oblik aken uporabljamo zdravilne kreme in gele, ki delujejo luščeče in protibakterijsko ter zavirajo izločanje loja. Hujše oblike aken zdravimo sistemsko, z zdravili v obliki tablet ali kapsul.

Zelo je pomembna nega kože z nekomedogeno kozmetiko. Za umirjanje vnetja, zmanjšanje tvorbe loja in izboljšanje izgleda brazgotin je primerna tudi serija kemičnih pilingov s salicilno kislino. Vnetne akne in brazgotine, ki jih zapuščajo, lahko izboljšamo z laserskim zdravljenjem.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.