logo

Kolonoskopija v analgosedaciji (brezbolečinska kolonoskopija)

Ker je kolonoskopija lahko neprijetna, lahko preiskavo opravimo na prijaznejši način. Pred preiskavo vam bomo v žilo vbrizgali zdravila, s katerimi bomo dosegli popolno umiritev, sprostitev in zmanjšanje bolečine na najmanjšo možno mero.

Med preiskavo boste pri zavesti, lahko pa boste tudi za kratek čas zaspali. Zaradi zdravila ne boste imeli neprijetnih spominov na preiskavo, spominjali se jo boste le medlo ali pa sploh ne. Sedacija, kot jo imenujemo, je varna za večino ljudi, pri katerih opravimo kolonoskopijo.

Zapleti so redki in se pojavijo le pri vsakem desettisočem preiskovancu. Najpogosteje pride do začasne in prehodne upočasnitve dihanja ali bitja srca. Zato bomo med preiskavo redno spremljali krvni tlak, srčno frekvenco in količino kisika v krvi. Če bo potrebno, vam bomo med preiskavo dovajali kisik preko nosnega katetra. Na voljo pa imamo tudi antidot (zdravilo, ki takoj izniči učinke sedativa), ki ga uporabimo ob morebitnem pojavu zapletov analgosedacije.

Domov boste lahko odšli s spremstvom eno uro po preiskavi. Ker zdravilo, ki povzroči sedacijo, podaljša reakcijski čas, po preiskavi odsvetujemo vožnjo avtomobila ter uživanje alkoholnih pijač. Priporočljivo je, da si na dan priskave vzamete čas za počitek in se ne vračate na delo.

Za analgosedacijo je potrebno doplačilo.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.