logo

Dermatoskopija

Dermatoskopija ali površinska mikroskopija kože je preiskovalna metoda, ki dermatologom pomaga pri oceni znamenj in zgodnjemu odkrivanju melanoma in drugih vrst kožnega raka. Z njo je mogoče veliko zanesljiveje ločiti benigne – nenevarne pigmentne spremembe na koži od nevarnega melanoma.

Težava pri melanomu je, da ga je v začetni fazi s prostim očesom zelo težko ali celo nemogoče ločiti od nenevarnega znamenja. Zato so časi postavitve diagnoze le s kliničnim pregledom s prostim očesom že zdavnaj mimo. Dermatoskop je optična naprava, ki s posebnim sistemom osvetlitve leče kožno znamenje presvetli in sliko močno poveča, običajno od 10- do 15-krat. Omogoči natančno razločevanje struktur v vrhnjih plasteh kože. Preiskava kože z dermatoskopom je enostavna, popolnoma neboleča in hitra. Opraviti jo mora izkušen specialist dermatolog.

Če med pregledom odkrije sumljivo lezijo, svetuje kirurško odstranitev in patohistološko (mikroskopsko) preiskavo vzorca. Digitalna dermatoskopija je nadgradnja optične dermatoskopije, ker omogoča tudi poslikavo znamenj in dolgoročno spremljanje.

Melanom na stegnu – pogled s prostim očesom

Melanom na stegnu – pogled z dermatoskopom

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.