logo

Dvojna barvna (Duplex) ultrazvočna preiskava venskega sistema nog

To je preiskava, ki jo opravimo z natančnim ultrazvočnim aparatom, in nam omogoči popoln prikaz vseh ven nog, njihovega poteka in področij, kjer venska kri teče navzdol namesto navzgor – področja refluksa. Je neinvazivna in neboleča.

Preiskovanec je med pregledom povrhnjih ven v stoječem položaju z razbremenjeno preiskovano nogo. Zdravnik na zaslonu vidi potek povrhnjih ven, oceni njihov premer in prehodnost, poleg tega pa tudi morebitno prisotnost patološkega povratnega toka krvi, njegovo trajanje in obseg. Hkrati pregleda globoke vene, predvsem njihovo prehodnost oziroma morebitno prisotnost krvnih strdkov – globoke venske tromboze.

Po opravljeni preiskavi pripravi izvid, v katerem natančno opiše delovanje venskega sistema nog. Informacije, ki jih pridobimo s ultrazvočno preiskavo so ključne za izbiro najustreznejšega načina zdravljenja kronične venske bolezni, hkrati pa je preiskavo mogoče poljubno ponavljati in s tem spremljati uspešnost zdravljenja in morebitno napredovanje bolezni.

Preiskava traja 30–60 minut.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.