logo

Dvig dojk

O povešenju dojk ali ptozi govorimo, kadar je prsna bradavica pod ravnino (inframamarne) gube pod dojko. Največkrat je ptoza posledica izgube teže, spremenjenih lastnosti kože zaradi solarno-klimatskih učinkov in staranja ter zmanjšanja žlezno-maščobnega tkiva, zaradi hormonskih sprememb (nosečnost, dojenje, menopavza) ali spremembe telesne teže.

Postopek

Če sta dojki povešeni in »prazni« – brez povečane količine maščobno-žleznega tkiva, ju le preoblikujemo z izrezom odvečne kože. Dober estetski kirurg bo iz obstoječe povešene dojke napravil novo dojko s preoblikovanjem žlezno-maščobnega tkiva (»avtoprotezo«) in nato preoblikoval še kožo dojke. Le tisti, ki pozna vse kirurške tehnike operacije dojk, bo včasih predlagal tudi kombinacijo tehnike dviga in sočasnega povečanja dojke (mastopeksije in augmentacije). Manjše korekcije lahko opravimo v lokalni anesteziji in sedaciji, večje pa v splošni anesteziji. Po operaciji svetujemo ustrezne posebno oblikovane kompresijske nedrčke.

Možni zapleti

Med zaplete sodijo izliv krvi (hematom), ki zelo redko zahteva takojšnjo dodatno operacijo, okužba, ki je redek zaplet, slabo celjenje ran (zlasti pri kadilkah), asimetrija bradavice in kolobarja, razvlečene oziroma hipertrofične brazgotine, ki jih lahko popravimo leto dni po prvi operaciji, in ponovno povešenje zaradi sile težnosti, spreminjanja telesne teže, hormonskega neravnovesja in drugih vzrokov.

Zavedati se je treba, da mora biti kirurška tehnika natančno izbrana in poseg tehnično brezhibno izveden. Le kirurg z ustreznimi izkušnjami na področju kirurgije dojk bo lahko svetoval tudi morebitno sočasno povečanje dojk z vsadkom ter s kombinirano tehniko ženski omogočil najboljši rezultat in osebno srečo.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.