logo

Dvig obrvnih lokov (browlift)

Lepa oblika obrvi ima pri obrazu zelo pomembno vlogo, idealen položaj obrvi pa je določen z več parametri. Ptoza (spust, povešenje) obrvi je posledica biološkega procesa staranja. Pacient s ptozo obrvi običajno deluje jezno ali starejše, kot je njegova kronološka starost. Če je povešenje zelo izraženo, lahko povzroči tudi motnje vidnega polja, zato z dvigom obrvi ne izboljšamo le videza, temveč tudi funkcijo.

Postopek

Operacija je ambulantna in navadno poteka v lokalni, redko splošni anesteziji. Kirurške tehnike dviga obrvnih lokov so v zadnjih desetih letih doživele številne spremembe. Pred tem obdobjem se je edina poznana tehnika dviga obrvnih lokov izvedla skozi t. i odprt pristop, to je skozi rez v lasišču, ki je potekal čez celotno lasišče od enega do drugega uhlja. V zadnjem desetletju je prišlo do bliskovitega razvoja tehnik, te so postajale manj invazivne še zlasti ob uvedbi endoskopa. Vsem sta skupna izrez kože in fiksacija obrvnih lokov v boljšem položaju. To lahko do neke mere dosežemo tudi s posebno oblikovanimi suspenzijskimi nitmi, ki jih uporabljamo za dvig mehkih tkiv. Začasen dvig obrvnih lokov lahko napravimo tudi z natančnim injiciranjem toksina botulina (kemični browlift). Po operaciji sta prehodno vidni oteklina in podplutba. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob hlajenju hitro zmanjša, podplutba pa izgine v štirinajstih dneh. Šive navadno odstranimo po tednu dni. Zapleti so lahko oteklina, podplutba, krvavitev, redko vnetje in pri slabo načrtovanem posegu funkcionalne motnje.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.