logo

Korekcija vek (blefaroplastika)

S staranjem postane koža obraza ohlapna in pojavijo se gube. Te spremembe zakrivajo oko in zaradi njih delujejo oči manjše. Pri izrazitem presežku koža na zgornji veki lahko povzroča tudi motnje vida. Na spodnji veki opazimo tako imenovane podočnjake, ki nastanejo zaradi izbočenja maščevja. Povesijo se mehka tkiva lica, zaradi česar spodnja veka deluje daljša, kar daje žalosten, utrujen in postaran videz.

Korekcija zgornje veke

Do nedavnega je estetska operacija vek vključevala izrez kože, maščobe in mišice. Danes vemo, da odstranjevanje tkiv ni primerno za vse paciente. Podrobnejše poznavanje anatomije vek je privedlo do nastanka novih tehnik, ki imajo za cilj prerazporejanje in podporo mehkih tkiv, ohranjanje maščobe in natančen izrez kože.

Postopek

Operacija je ambulantna in navadno poteka v lokalni, redko splošni anesteziji. Po izrezu kože sledi izrez orbikularne mišice, pod katero je vezivni septum. Z majhnimi rezi pristopimo v dva predelka, v katerih je maščevje. Sledita natančen izrez in prerazporeditev maščobe. Zatem natančno ustavimo krvavitev in zašijemo kožo. Če povešena solzna žleza povzroči oteklino na zunanjem delu zgornje veke, lahko napravimo dvig žleze. Po operaciji sta prehodno vidni oteklina in podplutba. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob ustreznem hlajenju hitro zmanjša, podplutba pa lahko traja do štirinajst dni. Šive navadno odstranimo po tednu dni. Brazgotine v obliki tanke črte so malo opazne.

Korekcija spodnje veke

Spodnja blefaroplastika je zahtevnejša od posega na zgornji veki, tudi okrevanje je daljše. Obstajajo različne tehnike. Operacija je ambulantna in navadno poteka v lokalni, redko splošni anesteziji. Napravimo rez pod trepalnicami, razmaknemo kožo in spodaj ležečo mišico ter pristopimo do treh maščobnih predelkov spodnje veke. Sprostimo maščevje ter ga pazljivo prerazporedimo in preoblikujemo, da ohranimo mladosten videz. Nato mišico, če je ohlapna, na zunanji strani s posebnim šivom fiksiramo v položaju , ki je nekoliko višji od notranjega očesnega kota. Zatem nadvse pazljivo izrežemo odvečno kožo. Po operaciji sta prehodno vidni oteklina in podplutba. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob ustreznem hlajenju hitro zmanjša, podplutba pa izgine v štirinajstih dneh. Šive navadno odstranimo po tednu dni.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.