logo

Korekcije po predhodnih operacijah

Dojka kot osrednji del ženskega telesa je izpostavljena različnim boleznim, ki zahtevajo kirurško zdravljenje. Pogosto so posledica tega spremenjena oblika dojke, asimetrija in brazgotine, ki ženske spremljajo vse življenje in jih spominjajo na težko življenjsko preizkušnjo ter jim vzbujajo negativna čustva. Nenaraven in spremenjen videz dojk dodatno vpliva na izgubo samozavesti, zmanjšuje osebno zadovoljstvo, delovno sposobnost in ustvarjalnost. Z različnimi kirurškimi tehnikami, ki jih izberemo za vsako bolnico posebej, skušamo odpraviti estetsko motnjo, vzpostaviti telesno celovitost ter izboljšati psihološko stanje bolnice in kakovost njenega življenja.

Postopek

Če je dojka po kirurškem posegu ali poškodbi nepravilne oblike, zahteva individualne rešitve ter od kirurga obilo znanja, izkušenj in poznavanja različnih tehničnih možnosti. Končni cilj je telesna skladnost, simetrija. Pogosto uporabljamo kombinacije, preoblikovanje žlezno-maščobnega tkiva, dodajanje lastnega maščevja (lipofiling), zmanjšanje ali povečanje ene ali obeh dojk. Pred posegom so potrebni natančen pregled, pogovor, načrtovanje in naris. V določenih primerih je potreben tudi večstopenjski pristop. Operacija navadno poteka v splošni anesteziji in zahteva od eno- do dvodnevno bolnišnično zdravljenje. Pri popolni odstranitvi dojke pa lahko izberemo eno- ali dvostopenjsko rekonstrukcijo s telesnim tkivom ali uporabo tkivnih razširjevalcev in anatomsko oblikovanih silikonskih vsadkov. Po operaciji svetujemo ustrezne, posebno oblikovane kompresijske nedrčke.

Možni zapleti

Mednje sodijo izliv krvi (hematom), okužba, ki je redek zaplet, slabo celjenje ran (zlasti pri kadilkah), asimetrija bradavice in kolobarja, razvlečene oziroma hipertrofične brazgotine, asimetrija in spremenjena oblika ene ali obeh dojk.

Korekcija operiranih dojk je zahtevna, kajti spremenjene anatomske razmere, brazgotine in slabša prekrvitev zahtevajo povsem individualen pristop in inovativne rešitve. Pogosto je potrebno tudi znanje mikrokirurške tehnike, ki nam omogoča, da pri večjih tkivnih vrzelih dojke uporabimo tehniko prostega prenosa telesnega tkiva.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.