logo

Pomlajevanje nadlakti

Pri pomlajevanju nadlakti sta ključnega pomena natančna ocena vzroka težav in primerna izbira tehnike. Pri pacientih z lokalno nakopičeno maščobo in dobro prožnostjo kože priporočamo liposukcijo. Če imajo veliko odvečne kože, pa jim običajno predlagamo standardno brahioplastiko z vzdolžnim izrezom kožno-podkožnega tkiva od pazduhe do komolca, s predhodno liposukcijo ali brez nje. Po posegu so nadlakti lepše oblike, dolga brazgotina pa je navadno zaradi natančno izbranega položaja reza dobro skrita.

Postopek

Danes poznamo več različnih kirurških tehnik odstranitve odvečne, ohlapne kože na nadlakteh. Poseg lahko kombiniramo z drugimi estetskimi posegi ali pa ga izvedemo samostojno. Pogosto se odločimo tudi za sočasno liposukcijo. Po predhodnem pogovoru in natančnem narisu izrežemo odvečno kožo od komolčne kotanje do pazduhe. Pri posameznih pacientih moramo rez podaljšati tudi v pazduho. Brazgotino skušamo skriti na meji med notranjo in zunanjo stranjo nadlakti. Po izrezu natančno ustavimo krvavitev in zašijemo rano v več plasteh brez vidnih šivnih znakov. Poseg lahko poteka v splošni ali lokalni anesteziji in traja od eno do dve uri. Posledica posega je dolga tanka brazgotinska črta, nadlakti pa imajo lepšo, mladostnejšo obliko.

Možni zapleti

So redki. Po posegu se pojavijo podplutba, oteklina in prehodno manjša občutljivost kože. Ti zapleti izzvenijo po dveh do treh tednih. Redko pride do odmrtja maščobe ali vbočenja kože, slabega celjenja, vnetja in čezmernega brazgotinjenja.

Brahioplastika je pogost estetski poseg. Ključnega pomena je dobro načrtovanje posega, katerega cilj je kar najbolje skriti brazgotinsko črto. Z novimi tehnikami in dodatno liposukcijo lahko ohranimo večino živčnih vlaken in bistveno zmanjšamo prehodno moteno občutljivost kože.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.