logo

Krioterapija

Krioterapija oziroma kriokirurgija je metoda uničevanja – odstranjevanja neželenega tkiva z zamrzovanjem. Uporabljamo tekoči dušik, ki ima temperaturo –196 °C. Uničenje tkiva povzročijo ledeni kristali, ki nastanejo v celicah.

Metodo uporabljamo za zdravljenje navadnih (virusnih) bradavic, ki so pogoste na prstih rok in na podplatih, ter moluskov, druge vrste virusnih bradavic. S krioterapijo odstranjujemo estetsko moteče ali srbeče starostne bradavice – seboroične keratoze in starostne sončne pege – solarne lentige. To je tudi metoda, ki jo najpogosteje uporabljamo za zdravljenje aktiničnih keratoz (Kožni rak), ki predstavljajo predstopnjo kožnega raka ploščatoceličnega karcinoma. Primerna je tudi za zdravljenje površinskih oblik bazalnoceličnega karcinoma.

Krioterapija je minimalno invazivna metoda, ki jo lahko opravimo hitro in brez predhodne priprave. Ob enem obisku lahko zdravimo več lezij. Med zamrzovanjem se pojavi pekoč občutek, ki nato popusti. Na mestu krioterapije se nekaj ur po terapiji pojavi rdečina in oteklina, lahko tudi mehur, podobno kot pri termični opeklini. Poškodba, ki jo povzročimo na koži, nekaj dni rahlo boli, nato se spontano zaceli v 7–14 dneh odvisno od lokacije in intenzivnosti terapije. Verjetnost pojava brazgotine je majhna, prehodno pa lahko na zdravljenem mestu ostane svetlejša lisa – hipopigmentacija.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.