logo

Laserska in estetska dermatologija

Z medicinskim laserjem in drugimi estetskimi medicinskimi postopki lahko bistveno izboljšamo kakovost kože in jo učrvstimo ter pomladimo. Lahko zmanjšamo izraženost gub, odstranimo razširjene žilice in druge žilne nepravilnosti, neželene izrastke in hiperpigmentacije, zmanjšamo vidnost brazgotin in strij ter trajno odstranimo dlake pri prekomerni poraščenosti. Z laserjem lahko zdravimo tudi virusne bradavice, onihomikozo in akne.

Laserski posegi

Laser je aparat, ki proizvaja fotone (svetlobo), ki potujejo na zelo specifičen način. Poseg opravimo s snopom laserske svetlobe, ki ima zelo veliko energijo, in jo s pridom izkoristimo v terapevtske namene. Različne valovne dolžine svetlobe, ki jih laser oddaja, se ujamejo v točno določeni molekuli v koži, bodisi v vodi bodisi v pigmentu melaninu bodisi v krvnem pigmentu hemoglobinu. Ob stiku s tarčno molekulo se sprosti toplota, s katero dosežemo uničenje tarče in s tem terapevetski učinek.

Na Kliniki Doktor 24 uporabljamo vrhunski in vsestranski Fotonin laserski sistem Dynamis SP, ki je sestavljen iz dveh laserjev: Er:YAG (2940 nm), katerega poglavitna tarča je molekula vode, in Nd:YAG (1064 nm), ki se absorbira v melaninu in hemoglobinu. Z uporabo različnih valovnih dolžin in spreminjanjem načina dovajanja laserskega žarka v kožo lahko dosežemo zelo različne učinke. Er:YAG laser je odličen za odstranjevanje kožnih izrastkov in drugih nepravilnosti ter za pomlajevanje – odstranjevanje gubic, učvrščevanje kože in glajenje brazgotin. Nd:YAG laser je namenjen odstranjevanju žilnih nepravilnosti, trajnemu odstranjevanju dlak pa tudi pomlajevanju kože. Lahko uporabimo oba laserja in s tem dosežemo še boljši, sinergistični učinek.

Ker je medicinski laser aparat, ki ustvarja veliko energijo in s katerim ob nepravilni uporabi lahko povzročimo nepopravljivo škodo, terapevtske laserske posege na koži izvaja izključno zdravnik specialist dermatolog, estetske posege pa zdravnik specialist dermatolog ali vrhunsko usposobljen terapevt medicinske stoke.

Kemični piling (kemično luščenje kože)

Kemični piling (kemično luščenje kože) je minimalno invazivni medicinski postopek namenjen izboljšanju videza kože v antiaging medicini (gubice, pigmentne lise – hiperpigmentacije, brazgotine, razširjene pore) pa tudi zdravljenju nekaterih kožnih bolezni, kot so od sonca poškodovana koža z aktiničnimi keratozami pri starejših in akne pri mladih ljudeh. Primeren je za oba spola v vseh življenjskih obdobjih.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.