logo

Radiofrekvenčna terapija

Radiofrekvenčna terapija oziroma radiokirurgija je terapija z visokofrekvenčnim električnim tokom, ki ob stiku s tkivom generira toploto. S pomočjo natančnih elektrod lahko hitro in učinkovito odstranimo – odrežemo moteče kožne izrastke, kot so mehki fibromi (radiofrekvenčna ablacija), obenem toplota poskrbi za zaustavitev krvavitve. Neželeno kožno tvorbo, na primer seboroično keratozo lahko površinsko odstranimo tudi s postopno izsušitvijo (radiofrekvenčna elektrodesikacija).

Z metodo radiofrekvenčne koagulacije lahko odstranimo estetsko moteče razširjene žilice in majhne živo rdeče žilne tumorje – cherry angiome. Neprijeten dim, ki nastaja med radiofrekvenčnim posegom, sproti odsesavamo. Pred posegom mesto posega omrtvičimo z lokalnim anestetikom, pri zelo majhnih izrastkih pa anestezija ni potrebna. Ob enem obisku lahko odstranimo več lezij. Na mestu terapije nastane površinska ranica podobna odrgnini, ki se spontano zaceli v 7–14 dneh.

Naročite se na samoplačniški pregled

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.