logo


Magnetna resonanca


Popolnoma neškodljivo slikanje notranje strukture človeškega telesa: notranjosti glave, hrbtenice, okončin, mehkih tkiv, mišic, žilja


Preberi več

Zobni digitalni rentgen


Ortopan ali panoramsko slikanje ter interoralno – lokalno slikanje zob


Preberi več

Digitalni rentgen telesa


Rentgensko slikanje okostja (hrbtenice, dolgih kosti, sklepov, glave, sinusov…) in pljuč v standardnih in specialnih projekcijah


Preberi več

Magnetna resonanca

Magnetna resonanca (MR) je neinvazivna medicinska diagnostična metoda, pri kateri se s pomočjo magnetnega polja, radijskih valov in računalniške tehnologije izvede slikanje notranje strukture človeškega telesa – zelo podrobno prikaže strukturo notranjosti glave, hrbtenice, okončin, mehkih tkiv, mišic, žilja

Magnetna resonanca je pri skeletno-mišičnih obolenjih vodilna diagnostična metoda za natančen pregled velikih in malih sklepov, hrbtenice (medvretenčne ploščice),mehkih tkiv, gibal (mišice, tkiva, vezi).

Prav tako je pri obolenjih ali poškodbah živčnega sistema nepogrešljiva metoda za natančen prikaz celotnega živčnega sistema, predvsem glave in hrbtenjače.

V onkološki diagnostiki je ena izmed temeljnih izbir za odkrivanje številnih bolezni, saj lahko z milimetrsko natančnostjo pravočasno odkrijemo bolezen v začetni fazi, ki je v večini primerov še ozdravljiva.

Preiskava z magnetno resonanc se vse pogosteje uporablja tudi v preventivne namene zlasti za pregled glave in nekaterih drugih regij, ki so slabše dostopne z drugimi neškodljivimi metodami.

Magnetna resonanca deluje brez rentgenskih žarkov, dosedanje raziskave niso pokazale škodljivih vplivov na človeški organizem, zato je primerna tudi za pogoste preglede v kratkem obdobju.

Na diagnostično preiskavo z magnetno resonanco običajno preiskovanca napoti zdravnik , za preventivni pregled pa se lahko odloči tudi na lastno željo. V našem radiološkem centru čakalnih dob na preiskavo z magnetno resonanca praktično ni, lahko ste na vrsti že v nekaj dneh.

Zaradi močnega magnetnega polja morajo preiskovanci, ki imajo v telesu kovinske ali elektronske vsadke (srčni spodbujevalniki, umetni sklepi..) pridobiti potrdilo ustreznega strokovnjaka, o ustreznosti materialov za pregled z magnetno resonanco. Slikanje z magnetno resonanco ne priporočamo nosečnicam, izjemoma v nujnih primerih.

Navodila preiskovancem in potrebni obrazci za izpolnjevanje (soglasje, vprašalnik):

MAGNETNA RESONANCA:

MR ARTROGRAFIJE:

MR s kontrastnim sredstvom:

Naročilo na pregled samoplačniško
Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-poštni naslov na katerega želite prejeti odgovor
V to polje vpišite namen naročila oziroma pregled, ki ga želite v ambulanti opraviti.
Termin pregleda vam bomo potrdili v treh delovnih dneh preko e-pošte ali telefona.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Klinika Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.