logo

Ana Škoberne je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2011. Tekom študija je opravila del izobraževanja na področju srčne kirurgije pri prof. dr. Igorju Gregoriču v St. Luke’s hospital (Houston, ZDA) in del prakse iz interne medice pri prof. dr. Loyalki v Memorial Hermann (Houston, ZDA).

Po opravljenem strokovnem izpitu je pričela s specializacijo iz dermatovenerologije na Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani na Dermatovenerološki kliniki. Tekom specializacije se je izobraževala na različnih klinikah in centrih doma in v tujini (Evropa, USA). Del programa iz področja dermatohistopatologije je opravila pri prof. Cerroniju na Univerzitetni kliniki v Gradcu (LKH Klinikum Graz), prav tako je tam nabirala izkušnje pod mentorstvom na področju dermatoonkologije, alergologije in splošne dermatologije.

Po opravljenem specialističnem izpitu se je zaposlila na Dermatovenerološki kliniki, UKC Ljubljana, kjer si je pridobila bogate klinične izkušnje. Njeno ožje področje delovanja so dermatoonkologija in dermatokirurgija – prepoznavanje in zdravljenje kožnih benignih in malignih tumorjev s pomočjo različnih metod, predvsem pa zgodnja prepoznava najnevarnejše oblike kožnega raka – melanoma.

V sklopu klasične dermatologije se ukvarja s problematiko luskavice, vnetnih dermatoz, bolezni las, lasišča, aken in nohtov. Je avtorica ali soavtorica strokovnih prispevkov v mednarodnih in domačih dermatoloških revijah, predavateljica na različnih srečanjih, prav tako sodeluje pri izobraževanju strokovnega kadra in laične populacije.

Redno se udeležuje pomembnejših strokovnih srečanj in delavnic s področja splošne dermatologije, dermatoonkologije, laserske in estetske medicine tako doma kot po svetu. Ker so bolezni na koži velikokrat odsev notranjega neravnovesja, je zagovornica, da je poleg kliničnega pregleda kože celega telesa ključnega pomena pristen in odkrit odnos s pacientom za razrešitev težav.

Izobrazba

diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani

opravila sekundarijat po programu

opravila strokovni izpit

opravila specializacijo iz dermatovenerologije in pridobila licenco za delo na področju dermatovenerologije

Delovne izkušnje

asistenca pod mentorstvom v zasebnem dermatološkem centru na področju dermatovenerologije in plastične kirurgije ter estetske medicine

Univerzitetni klinični center Ljubljana, Dermatovenerološka klinika

koncesijski program in zasebna praksa v dermatološkem centru Arsderma in Dermatološki in flebološki ambulanti Klinike Doktor 24 (prej Klinika Pacient)

zasebna praksa v medicinskem centru Medartis in zasebna ambulanta Živa v Parku

Članstva v strokovnih združenjih

  • ZZS – Zdravniška zbornica Slovenije

  • ZSD – Združenje slovenskih dermatovenerologov

  • EADV – European Academy of Dermatology and Venereology

  • IDS – International Dermoscopy Society

  • AAD – American Academy of Dermatology